japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu

Nikudžaga - brambory s hovězím masem

oblíbené japonské jídlo pro chladnější dny ( příprava 20 min.)






Suroviny pro přípravu ( 2 osoby):

100 g velmi natenko nakrájených plátků kvalitního hovězího masa (prodáváme na naše obchodě), 2 brambory, 1/2 cibule, 1/2 mrkev, 2-3 ploché zelené lusky ( není nutné), 250 ml japonského rybího vývaru DASHI, 2 velké vžíce japonské sójové omáčky, 2 velké rovné lžíce moučkového cukru, 2 velké lžíce japonského rýžového vína saké, 1 velká lžíce omáčky MIRIN, trocha rostlinného oleje.









Návod k přípravě :

V malém hrnci přivedeme k varu 250 ml litr vody a přidáme rovnou malou lžíci granulovaného rybího vývaru DASHI, čímž nám vznikne rybí vývar. Hrnec odstavíme.

Následně ve větším hrnci na troše oleje velmi rychle osmahneme na větší kusy nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený brambor, mrkev a na malé kousky nakrájené velmi tenké plátky hovězího masa ( nebo vepřového), rychle opečeme a následně zalijeme 250 ml rybího vývaru DASHI. Přiidáme rýžové víno saké, sójovou omáčku a cukr vaříme přibližně 15 min. do měkka.

Na závěr přidáme omáčku MIRIN a ploché zelené lusky, zamícháme a je hotovo.

Servírujeme do hlubokého talíře či misky.










Puding z černého sezamu ( nebo ze světlého sezamu) - (příprava 10 min.)

Suroviny pro přípravu ( 10 malých porcí ) :

45 g pasta z černého sezamu NERI GOMA ( nebo ze světlého) , 150 g moučkového cukru, 500 ml mléka, 4 žloutky, 370 ml smetany, 7 g želatiny ( prodáváme na našem obchodě také originální japonskou), sladká fazole AZUKI, šlehačka


Návod k přípravě :

V hrnci nejprve bez vaření důkladně promícháme pastu z černého sezamu NERI GOMA (nebo ze světlého), moučkový cukr a žloutky. Poté postupně přidáme mléko a zahříváme.

Nakonec přidáme želatinu, zamícháme a když puding zhoustne, tak sundáme hrnec z vařiče. Necháme trochu schládnout, přidáme smetanu a promícháme. Pak vlijeme do připravených misek a necháme

30 min. v ledničce vychladit.

Před podáváním ozdobíme trochou šlehačky a sladkými fazolemi AZUKI.




Dobrou chuť !





Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]