japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby

Japonské nudle soba na dva způsoby

Japonské pohankové nudle soba jsou jedním z nejpopulárnějších

japonských jídel. Jsou k mání v mnoha různých variantách, mimo

základní druh se jedná o nudle soba s přípavkem zeleného čaje nebo

nudle soba s přídavkem japonského horského bramboru NAGAIMO. Na

přípravu následujících receprů nemá druh nudlí soba žádný vliv,

takže záleží jen na vás, z jakých nudlí soba si zkusíte jídlo

připravit !



Zaru soba

Suroviny :

nudle soba, omáčka cuju, japonský křen WASABI, zelená cibulka NEGI,

strouhaný zázvor v tubě ŠÓGA, pražená sezamová semínka GOMA, sušená

mořská řasa NORI, popř. ostré koření ŠČIMI



Příprava :

Nudle soba uvaříme v neosolené vodě, podle konkrétního druhu vaříme

4-6 min., je to napsáno na obalu.

Uvařené nudle scedíme, propláchne studenou vodou tak, aby byly

studené a necháme v sítu chvilku odkapat.

Odkapané nudle soba dáme na talíř a posypeme trochou nastříhané

mořské řasy NORI.

Omáčku cuju naředíme 1 : 2 ( 1 cuju : 2 studená voda) a vlijeme do

menšího kalíšku. Do omáčky cuju si můžeme následně podle chuti přidat

a rozmíchat trochu japonského křenu wasabi, zelenou cibulku NEGI a

pražená sezamová semínka GOMA. Kdo má rád zázvor, tak může přidat

také trošku strouhaného zázvoru ŠÓGA nebo ostrého koření ŠČIMI.

Tato všechna dochucovadla pro omáčku cuju můžete libovolně dle vaší

chuti kombinovat.







Nudle soba se jí tak, že si nabereme nudle z talíře, vezmeme do ruky

kalíšek s připravenou a dochucenou omáčkou cuju a nudle jedním

pohybem celé v cuju namočíme a ihned strčíme do pusy a jíme.

Jedná se o studené jídlo !




Tip : Na našem obchodě prodáváme za necelých 200 Kč speciální

dřevěný lakovaný talíř s bambusovým sítkem právě na servírování

těchto ZARU SOBA.

Salát z nudlí soba



Suroviny:

nudle soba, ledový salát, cherry rajčátka, tuňák ve vlastní šťávě v

konzervě, sušené mořské řasy WAKAME, japonský sezamový dressing,

japonský dressing z aromatické bylinky ŠISO



Příprava :

Nudle soba uvaříme v neosolené vodě, podle konkrétního druhu vaříme 4-6

min., je to napsáno na obalu.

Uvařené nudle scedíme, propláchne studenou vodou tak, aby byly studené a

necháme v sítu chvilku odkapat.

Malou lžičku sušených mořských řas WAKAME vložíme do misky s vodou a

řasy se nám během 5 minut samovolně rozvinou do čerstvého stavu. Poté

scedíme a necháme WAKAME odkapat.

Do větší misky dáme nudle soba a promícháme s nadrobno natrhaným ledovým

salátem.

Rozdělíme jednotlivé porce do menších misek a každou porci ozdobíme

rozpůlenými cherry rajčátky, trochou mořských řas WAKAME a podle chutí

tuňákem z konzervy.

Nakonec dochutíme dle chuti oběma japonskými salátovými dressingy, jak

sezamovým, tak i z bylinky ŠISO a ihned podáváme.

Před jídle promícháme.







Dobrou chuť !






Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]