japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame

1) Nudle Yakisoba (doba přípravy 10 min.)

Nudle Yakisoba a sojové lusky Edamame
Nudle Yakisoba a sojové lusky Edamame

Suroviny:

- balení nudlí yakisoba

- vepřové maso na tenké plátky (nebo krevety nebo kuřecí maso)

- zelí

- další zelenina (např. mrkev, cibule, paprika, sojové klíčky apod.)

- mořská řasa AONORI nebo NORI

- lžíce oleje

- sůl

- pepř.

Množství masa a zeleniny upravíme libovolně podle počtu porcí nudlí YAKISOBA, na jednu porci stačí od každého trochu.

Způsob přípravy:

Na pánev nebo do hrnce dáme lžíci oleje a opečeme narychlo vepřové maso (nebo krevety nebo kuřecí maso). Následně přídáme na nudličky či na plátky nakrájenou zeleninu a opět rychle osmahneme, aby byla zelenina stále trochu křupavá. Poté osolíme a opepříme. K opečenému masu a zelenině přidáme porci nudlí YAKISOBA (v baleních jsou již uvařené), 50 ml vody a nudle opatrně rozdělíme, aby se nám nepotrhaly a necelou minutu mícháním prohřejeme. Poté přidáme omáčku, která je přímo v balení nudlí a vše promícháme. Pakliže máme balení nudlí YAKISOBA bez omáčky, omáčku YAKISOBA SAUCE zakoupíme zvlášť a dochutíme nudle podle potřeby.


Nudle jsou již takto hotové, podle potřeby se ještě posypou mořskými řasami AONORI nebo se posypou nastříhanou mořskou řasou NORI.

Dobrou chuť !

2) sojové lusky EDAMAME (doba přípravy 5 min.)

EDAMAME jsou jednou z nejpopulárnějších japonských pochutin, něco na úrovni českých brambůrků, EDAMAME jsou servírovány jen tak na pojídání v pivnicích, barech, ale Japonci je milují i domanapříklad u televize.

Suroviny:

- balení sojových lusků EDAMAME

- voda

- sůl

Způsob přípravy:

Větší množství osolené vody přivedemě k varu, vhodíme mražené lusky EDAMAME a vaříme 5-6 minut.
Poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme odkapat, můžeme ještě trochu posolit a je hotovo.

Jí se pouze kuličky uvnitř lusku, prázdné lusky se vyhazují.

Dobrou chuť !
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
32
32
33
33
34
34
35
35
36
36
37
37
38
38
39
39
39
39
40
40
41
41
42
42
43
43
44
44




Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]