japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami

BUTA NO KAKUNI - populární japonské pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami ( po 3-4 osoby)





Suroviny :

350 - 400 g vepřového bůčku, 1/2 bílé ředkve, voda, 2 lžíce cukru ( nejlepší je černý cukr z ostrova Okinawa - prodáváme), 80 ml japonské sójové omáčky, 50 ml rýžového vína saké, 1 malý kousek zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 pórek ( použijeme pouze nať), 90 g medu, hořčice KARAŠI






Příprava :

Maso nakrájíme na středně velké kostičky, přidáme na větší kusy nakrájenou pórkovou nať, zalijeme tak, aby bylo vše pod vodou a 30 min. vaříme. Poté vodu s vyvařeným tukem slejeme a vyjmeme pórkovou nať.

Maso znovu zalijeme 500 ml vody a přídáme cukr, sójovou omáčku, saké, na jemné plátky nastrouhaný zázvor, nadrobno nasekaný česnek a med.

Pomalu vaříme 2 hodiny a poté přidáme na silnější půlkolečka nakrájenou bílou ředkev.




Vaříme pomalu další hodinu. Poté můžeme servírovat, maso přelijeme na talíři omáčkou, která se při dušení zároveň vytvořila.

Jíme s japonskou hořčicí KARAŠI.

BUTA NO KAKUNI se v Japonsku jí buď jako předkrm nebo můžeme servírovar i jako hlavní jídlo s rýží.









Tip : Pakliže použijeme pro přípravu tlakový hrnec, doba přípravy se výrazně zkrátí až na polovinu.




HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami ( po 3-4 osoby)

Suroviny :

100 g nudlí HARUSAME, 5 g mořských řas WAKAME, 1 ks ledového salátu, 10-15 cherry rajčátek, 1/2 salátové okurky, japonský dressing






Příprava :

Ve vroucí vodě uvaříme nudle Harusame ( doba vaření je 7-8 min.) a poté nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

Do misky se studenou vodou vložíme 5 g (jednu velkou lžíci) sušených mořských řas WAKAME, které se nám během 5 minut rozvinou do čerstvého stavu, poté scedíme.

Nakrájíme ledový salát, salátovou okurku na plátky a cherry rajčátka rozkrojíme napůl.

Do misky vložíme ledový salát, nudle HARUSAME, okurku, cherry rajčátka a nahoru mořské řasy WAKAME.

Nakonec přelijeme některým z japonských dressingů, které máme na našem obchodě, nejvhodnější jsou sezamový ( goma dressing) nebo s nastrohanou bílou ředkví ( Oroshi dressing) nebo kdo má rád aromatičtější, tak může použít dressing s bylinkou ŠISO ( Aoshiso dressing).







Tip : Vynikající je, když do salátu přidáte také kukuřici z plechovky např. Bonduelle.





Dobrou chuť




Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]