japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori

Yakiniku - opékané maso

( příprava 10 min., 2 osoby)

- Japonci mají velmi rádi opékané nebo grilované maso



Suroviny :

250 g vepřového nebo kuřecího masa, 1 omáčka na maso Ogon no aji, podle chuti zelenina ( cibule, paprika, sojové výhonky mungo, houby shitake apod.), olej


Příprava

Nejprve si připravíme maso. Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky nebo v případě vepřového masa na velmi tenké plátky a promícháme s 1/2 lahvičky omáčky Ogon no aji.

Podle chuti můžeme maso promíchat s nakrájenou zeleninou, ale můžeme připravovat i úplně bez zeleniny.

na pánvi rozehřejeme malé množstvé oleje a maso opečemě do měkka.

Podáváme s rýží.

Tip :

Vynikající je, když s omáčkou Ogon no aji opečeme vcelku vepřovou kotletu nebo kuřecí prsa popřípadě vykostěné kuřecí stehno. Můžeme připravit i hovězí maso, avšak takové, aby bylo rychle měkké.

Yakitori - grilované kuřecí špízy

( příprava 10 min., 2 osoby)

- kuřecí špízy yakitori jsou v nabídce prakticky každé japonské tradiční restaurace, Japonci je také často přijídají třeba večer k pivu, rýžovému vínu saké či jinému alkoholu






Suroviny :

250 g vykostěného kuřecího stehna, 1 omáčka Yakitori no tare nebo omáčka Teriyaki (Yakitori no tare je trošku sladší než Teriyaki), jarní cibulka, dřevěné špejle na napichování špízu


Příprava :

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku také nakrájíme na cca 2 cm dlouhé kousky.

Na dřevěné špejle poté napichujeme střídavě kousky masa a pórku či jarní cibulky (napříč).

Špízy nejprve opečeme do měkka na grilu či na teflonové pánvi, poté celé smočíme v omáčce Yakitori no tare nebo Teriyaki.

Následně ještě 2-3 minuty na grilu či na pánvi dopečeme.




Tip :

V Japonsku jsou velmi populární stejným způsobem připravené špízy z kuřecích jater a srdíček. V tomto případě nemusíme používat pórek a jarní cibulku.

Dobrou chuť !







Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]