japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ

Populární omáčka Karé ( pro 4 osoby, příprava 20 min.) - jedno z nejpopulárnějších japonských jídel, milují ho i všechny děti, omáčka s chutí kari





Suroviny :

1 balení Karé, 200 g masa (kuřecí nebo vepřové nebo hovězí svíčková nebo krevety), 1 cibule, 1 brambor, 1 mrkev, 700 ml vody, 2 lžíce rostlinného oleje

Druh masa vyberte podle vaší chuti, nikdy však nemíchejte dohromady.







Návod k přípravě :

Nakrájíme maso a zeleninu na kostičky.

Do hrnce dáme olej a rychle opečeme cibuli a maso, aby změnilo barvu. Přidáme mrkev a brambor a opět krátce všechno dohromady opečeme.

Zalijeme 700 ml vody, přivedeme k varu a 15 minut vaříme.




Během vaření opatrně odstraníme sběračkou z povrchu hnědou pěnu z masa a zeleniny.

Po 15 minutách vaření hrnec odstavíme a vložíme do něj polovinu balení Karé ( uvnitř krabičky je balení již rozděleno na polovinu).

Karé v hrnci rozmícháme a poté dáme ještě 3 minuty vařit a je hotovo !







Podáváme jako omáčku k bílé neslané rýži.

Na okraj talíře ještě dáme lžičku nakládané zeleniny FUKUJINZUKE ( bílá ředkev specíálně ke Karé) nebo naložené cibulky RAKKYÓ.







Dobrou chuť !

Tip : Nejlépe se ke Karé samozřejmě hodí japonská rýže, jelikož chutná jinak než česká, ale může se podávat i s českou rýží.






Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]