japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN

Nudle Rámen ( 1 porce, doba přípravy 10 min.)

jedno z nejpopulárnějších japonských jídel, po celém Japonsku jsou na Rámen dokonce specializované restaurace





Suroviny :

1 balení nudlí Rámen (sušené nebo čerstvé zamražené), sušené mořské řasy WAKAME, nakládané mladé bambusové plátky MENMA, plátky pečeného vepřového masa nebo šunka, libovolně zelenina ( např. sójové výhonky, kukuřice z plechovky, plátky mrkve, čínské zelí apod.)




A) Postup přípravy ( sušené nudle Rámen):

Nejprve vložíme do misky se studenou vodou trochu mořských řas WAKAME a během několika minut nám WAKAME samovolně nabyde do čerstvého stavu.




Přivedeme k varu 500 ml vody ( množství podle návodu konkrétních nudlí), vložíme trochu zeleniny a nudle Rámen a vaříme 3 min. ( podle návodu konkrétních nudlí).







Poté přídáme sáček s koncentrátem polévky ( je přiložen uvnitř balení nudlí), promícháme a servírujeme do hluboké misky.

Nudle nakonec ozdobíme dokola například mořskými řasami WAKAME, nakládanými mladými bambusovými plátky MENMA, plátky pečeného vepřového masa nebo šunky či napůl rozkrojeným vejcem uvařeným natvrdo.







B) Postup přípravy ( čerstvé zamražené nudle Rámen)

Nejprve vložíme do misky se studenou vodou trochu mořských řas WAKAME a během několika minut nám WAKAME samovolně nabyde do čerstvého stavu.

Přivedeme k varu větší množství vody ( nejméně litr), vložíme trochu zeleniny a nudle Rámen a vaříme 3-4 min. (podle návodu konkrétních nudlí).

Mezitím v hluboké misce naředíme přiložený koncentrát s polévkou 300 mililitry vroucí vody a promícháme..

Uvařené nudle se zeleninou scedíme a vložíme do připravené polévky.

Nudle nakonec ozdobíme dokola například mořskými řasami WAKAME, nakládanými mladými bambusovými plátky MENMA, plátky pečeného vepřového masa nebo šunky či napůl rozkrojeným vejcem


Dobrou chuť !

Tip :

- nudle Rámen prodáváme v mnoha příchutích např. sójové omáčky, MISO ( sójová pasta), vepřový vývar apod.

- v případě nudlí Rámen s příchutí MISO je výborné nakonec dochutit jídlo kouskem másla

- v případě použití čerstvých zamražených nudlí Rámen bývá přiložený koncentrát s omáčkou tekutý ( u suchých nudlí je sypký), doporučujeme tedy pytlík s omáčkou nejprve rychle rozmrazit vložením do

horké vody






Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]