japa shop
Vaření s Tomio Okamurou

Vítáme Vás na hodinách vaření s Tomio Okamurou!

Vaření s Tomio Okamurou Kurzy včetně ochutnávek probíhaly od roku 2009 do podzimu 2010 zdarma v prodejně Japa. Na této stránce jsem po každém vaření zveřejňovali recepty a fotografie. Všechny recepty a články o vaření najdete v archivu ve spodní části této stránky.

Diskuze o japonském jídle Vaše názory, dojmy nebo třeba jak se Vám podařilo doma připravit jídla, která Tomio Okamura předváděl v lekci vaření a zda-li Vám a Vašim blízkým chutnala, nám můžete napsat do diskuze.


Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou

1) AGEDASHI TÓFU

Smažené tófu ( příprava 5 min.) - pro 2 osoby

Agedashi tófu je zřejmě neoblíbenějším japonským jídlem z tófu.

Suroviny :

1 ks (300-400g) japonského tófu MOMEN nebo FIRM, olej, sůl, bramborový škrob KATAKURIKO ( nebo český Solamyl), bílá ředkev, japonská omáčka TSUYU


Návod k přípravě :

Tófu vyndáme z obalu a necháme odkapat. např. tak, že ho necháme stát v hlubokém talíři nebo na sítku asi 30 minut nebo déle a vodu vyléváme, možno lehce zatížit. Můžeme nechat stát v lednici třeba celý den zakryté miskou, vodu občas vylít, případně lehce zatížit. Odvodněné tofu pak nakrájíme na větší kostky např. 4x5x3 cm.

Bílou ředkev nastrouháme na co nejjemnějším struhadle do misky, abychom zachytili i vodu, která se při strouhání z ředkve uvolňuje. Nastrouhanou ředkev smícháme s omáčkou Tsuyu 1:1.

Kostky tofu osolíme, obalíme ve škrobu a ihned smažíme ponořené v oleji velmi krátce, jen až vznikne světlá kůrka, pak odložíme na ubrousek. Následně servírujeme do misky a přelijeme omáčkou, vzniklou z ředkve s TSUYU a horké podáváme jako předkrm nebo jeden z chodů japonského menu.


2) TÓFU S TERIYAKI omáčkou - pro 2 osoby




Suroviny :

1 ks (300-400g) japonského tófu MOMEN nebo FIRM, bramborový škrob KATAKURIKO (nebo český Solamyl), omáčka TERIYAKI, pražená světlá sezamová semínka GOMA, sůl, olej



Návod k přípravě :

Tófu vyndáme z obalu a necháme odkapat. např. tak, že ho necháme stát v hlubokém talíři nebo na sítku asi 30 minut nebo déle a vodu vyléváme, možno lehce zatížit. Můžeme nechat stát v lednici třeba celý den zakryté miskou, vodu občas vylít, případně lehce zatížit. Odvodněné tofu pak nakrájíme na větší kostky např. 4x5x3 cm.

Kostky tofu osolíme, obalíme ve škrobu a ihned smažíme ponořené v oleji velmi krátce, jen až vznikne světlá kůrka, pak odložíme na ubrousek.

Následně servírujeme do misky. Přelijeme trochou omáčky TERIYAKI ( prodává se již hotová na naší prodejně) a posypeme světlým sezamem.

Podáváme jako předkrm nebo jednu ze součástí japonského oběda či večeře.

Dobrou chuť !





3) OKONOMIYAKI - populární japonská placka se zeleninou a masem

( příprava 15 min.) - pro 2 osoby

Okonomiyaki je jedno z nejpopulárnějších japonských jídel v období od podzimu, přes zimu do jara.




Suroviny :

100 g základu na těsto OKONOMIYAKI ( prodáváme na prodejně balení 200g), 160 ml vody, 2 vejce, zelí, 30 g vepřového masa na tenké plátky, 3 g sušených krevetek SAKURA EBI, 20 g smažených močných kuliček TENKASU, omáčka OKONOMI, sušené tuňákové hoblinky KATSOUBUŠI, japonská majonéza, popř. prášek ze sušených mořských řas AONORIKO






Návod k přípravě :

Předem si opečeme na pánvi kousky na tentké plátky nakrájeného vepřového masa ( prodáváme na naší prodejně).

100 g základu na těsto OKONOMIYAKI promícháme s 160 ml vody, čímž nám vznikne těstíčko. Následně do těstíčka rozklepneme 2 vejce, přídáme na velmi tenké nudličky nakrájené zelí, předem opečené kousky plátků vepřového masa, sušené krevetky SAKURA EBI, smažené kuličky TENKASU a vše dobře promícháme.




Rozehřejeme pánev s trochou oleje, naběračkou vlijeme těsto a pomalu pečeme z obou stran několik placek OKONOMIYAKI, přibližně 3-4 min. s každé strany.




Placku poté přemístíme na talíř, polijeme sem tam křížem krážem trochou omáčkou OKONOMI a také stejně tak ozdobíme japonskou majonézou.




Na závěr posypeme hoblinkami sušeného tuňáka KATSUOBUŠI popř. ještě práškem ze sušených mořských řas AONORIKO (není nutné).

Dobrou chuť !



Tip : Při servírování je možné nakonec OKONOMIYAKI rozkrájet jako PIZZU na čtvrtiny či ještě menší kousky a každý si může brát podle chuti svůj kousek.











Archiv článků o vaření s Tomio Okamurou

Budeme vařit:

Již jsme vařili:

Pondělí 26.7. od 18:00 - MAKI SUSHI + NIGIRI SUSHI.Tentokrát nám exkluzivně předvede své umění profesionální japonský kuchař - mistr sushi pan Tadayoshi Ebina !
Pondělí 14.6 od 18:00 - Tori no karaage - obalované kureci kousky + Macha ice cream -zmrzlina ze zeleného caje
Pondělí 17.5 od 18:00 - BUTA NO KAKUNI - populární pečené vepřové maso + HARUSAME NO SARADA - salát s nudlemi a mořskými řasami
Pondělí 19.4 od 18:00 - Pečené maso Yakiniku + grilované kuřecí maso Yakitori
Pondělí 22.3 od 18:00 - Nudle Soba + Nudle Udon
Pondělí 22.2 od 18:00 - TENPURA
Pondělí 1.2 .2010 od 18:00 - OYAKODON - rýže s omáčkou se zeleninou a kuřecím masem
Pondělí 11.1.2010 od 18:00 - Plněné taštičky - GYOZA
Pondělí 14.12.09 od 18:00 - Populární omáčka - KARÉ
Pondělí 23.11 od 18:00 - MAKI SUSHI + japonská polévka TONJIRU + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 2.11 od 18.00 - Japonské nudle RAMEN
Pondělí 12.10. od 18.00 - Kuře - TERIYAKI
Pondělí 21.9. od 18:00 - Okonomiyaki - populární japonská placka + tofu s Teriyaki omáčkou
Pondělí 7.9.2009 od 18.00 - Brambory s vepřovým masem NIKUDŽAGA + puding z černého sezamu
Pondělí 17.8 2009 od 18.00 - Japonské nudle SOBA na dva způsoby
Pondělí 13.7.2009. od 18:00 - Maki sushi + studené tófu hiya-yakko + VIDEO. Tentokrát nám exklusivně předvede své umění osobní kuchař japonského velvyslance pan Naito !
Pondělí 22.6. od 18:00 - Omáčka Ma-bo dófu + puding ze zeleného čaje
Pondělí 8.6. od 18:00 - Nudle Yakisoba + sojové lusky Edamame
Pondělí 25.5.2009. od 18:00 - Vaření Japonské rýže a chirashi sushi + polévka miso VIDEO

E-shop s japonskými potravinami
Momijiya
Zojirushi
Manga Rental: Ichigo 100% Naruto Love Hina Yasha Negima FMA Osen Bleach ...

Cestovní agentura Miki Travel Prague Domovská stránka Tomio Okamury Pivní magazín

Japa Foods s.r.o., Verdunská 21, Praha 6. tel. +420 233 320 629. IČ 28406354, DIČ CZ28406354
Logo by Hisatsugu Kasajima. Web site design & code by Filip Bezděk.

[CNW:Counter]